Author Topic: Cephe Kaplama, Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtımı  (Read 1185 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2654
    • View Profile
Cephe Kaplama, Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtımı
« on: March 06, 2017, 04:43:50 PM »


Firma adı : Esko Yapı

Firma web sitesi : Eskoyapi.com

Firma kuruluş senesi : 2005

Firma adresi : Yaman Evler Düz Sokak Kuzey Ap. No: 52 D:3 Ümraniye / İstanbul

Telefon numarası : 0216 308 17 58

Site Başlığı : Cephe Kaplama, Dış Cephe Mantolama ve Isı Yalıtımı

Sitenin Kayıt Edildiği Tarih : Haziran 2007

Site Tanıtım mesajı : Esko Yapı, 2005 yılından bu yana ısı yalıtımı sektöründe faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Firmayı daha yakından tanımak isteyenler, bu konuda eskoyapi.com isimli internet sitesinden yararlanabilir. Site aracılığı ile, Esko Yapı tarafından sunulan tüm hizmetleri de detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz. Şimdi sizlere, Esko Yapı’nın müşterilerine sunduğu 3 farklı hizmet ile ilgili bazı bilgiler vereceğim:

Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri



Dıştan ısı yalıtımı veya sektörde daha yaygın olarak bilinen adı ile Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerdeki ısıyı korumak amacı ile yapının bir nevi manto içine alınması, ısı yalıtım malzemesi ile cephe kaplamasıdır. Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde , gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan izolasyondur şeklinde tanımlanır. Dıştan ısı yalıtım uygulaması yapılırken yalıtımın bir bütün olduğu kesinlikle unutulmamalı ve enerji kullanımında önemli kayıplara yol açan çatı, döşeme, pencere, kapı, temel duvarlar ve havalandırma kanalları da aynı ciddiyetle ele alınmalıdır. Yapılarda temel, çatı ve dış cephe ısı yalıtımının tekniğine uygun bir şekilde yapılması ile yıllık enerji giderlerinde minimum %60 dolayında bir tasarruf sağlamak mümkündür.


Dış Cephe Isı Yalıtım



Dıştan ısı yalıtımı veya sektörde daha yaygın olarak bilinen adı ile Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerdeki ısıyı korumak amacı ile yapının bir nevi manto içine alınması, ısı yalıtım malzemesi ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde , gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan izolasyondur şeklinde tanımlanır. Dıştan ısı yalıtım uygulaması yapılırken yalıtımın bir bütün olduğu kesinlikle unutulmamalı ve enerji kullanımında önemli kayıplara yol açan çatı, döşeme, pencere, kapı, temel duvarlar ve havalandırma kanalları da aynı ciddiyetle ele alınmalıdır. Yapılarda temel, çatı ve dış cephe ısı yalıtımının tekniğine uygun bir şekilde yapılması ile yıllık enerji giderlerinde minimum %60 dolayında bir tasarruf sağlamak mümkündür.


Dış Cephe Kaplama



Dış cephe kaplamaları; konutlara zarar veren yağmur, rüzgar, kar, güneş gibi dış hava koşullarına karşı etkin bir koruma sunarken aynı zamanda estetik olarak binanın mimari tarzını tamamlamak için de kullanılır. Dış cephe kaplama, ses iletimini en aza indirirken, ısı ve su yalıtımı da sağlayarak binanın ömrünü de uzatır.

Kaplama malzemeleri genellikle binanın tasarım ve estetik görünümüne uygun olarak seçilir ve uygulanır. Türkiye’de ağırlıklı olarak ahşap, prekast, american siding, yalı baskı kaplamaları, kompozit (alucobont), granit, alüminyum, doğal taş ve cam cephe kaplamaları kullanılıyor. Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde dış cephe firmaları yaygın olarak (ısıl şartlara bağlı olarak) ahşap dış cephe kaplamalarıyla birlikte, American siding dış cephe kaplamaları tercih edilmektedir.