Author Topic: İstanbul İçin İftar Saati Hesaplama  (Read 864 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2671
    • View Profile
İstanbul İçin İftar Saati Hesaplama
« on: April 29, 2019, 10:51:48 PM »
İstanbul İçin İftar Saati Hesaplama

İstanbul ülkemizin en büyük şehridir. Bugün 15 milyon nüfusu içinde barındıran bir kentimizdir. İstanbul Ramazan ayında bir başka güzel olur. İnsanlarda tatlı bir ramazan hazırlığı başlar. Ramazan gelmeden önce alışverişler yapılır. Evler ve sofralar ramazana özel donatılır. Hurmalar, şerbetler, tahinler alınır. Gece sabaha karşı sahur vaktinde kalkılır. Davulcunun davula vurması ile uykunun en güzel anı bölünür. Gece uykulu gözlerle sofraya oturur yemeğimizi yeriz. Gün boyu aç ve susuz kalacağımız için karnımızı iyice doyururuz.

İftar Saati yaklaşınca tatlı bir telaş başlar. Sahur yemeği için hazırlıklar başlar. Fırından sıcak pideler alınır. Sofralar kurulur, misafirler davet edilir. İftar saatinden önce sofra başında oturulur. Bir yandan sohbet edilip bir yandan iftarın gelmesi beklenir. İftar gelince top atılır ve oruçlar açılır. İftar vakitlerini takip etmek için alışveriş yaptığımız yerlerden iftar saatlerini gösteren takvimi evlerde buzdolabına ve duvarlara asarız. Bu takvime göre iftar vakitlerini takip ederiz.

Akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların hayatımıza girmesi ile birlikte artık iftar vakitlerini takip etmek için buzdolabına ve duvarlara asılan takvimleri takip etmemize gerek kalmadı. İstanbul iftar vakti takip etmek için son günlerde herkes iftarsaati.org internet adresini kullanmaya başladı. Site üzerinde İstanbul ili ve ilçelerini ramazan ayı boyunca iftar ve sahur vakitlerini takip edebilirsiniz. İstanbul dışında ülkemizde yer alan bütün illerin ve ilçelerin sahur ve iftar vakitlerini takip edebilirsiniz.

İftarsaati.org sitesi ramazana özel hazırlanmış bir sitedir. Sitenin zengin bir içerik menüsü vardır. Sitede ramazana özel dini sohbetleri bulabilirsiniz. Ramazan ayında yapacağınız yemeklerin tariflerini yine bu sitede bulabilirsiniz. Ramazanda iftar duasını yine sitemizden öğrenebilirsiniz. Ramazan ayının dolu dolu geçmesini istiyorsanız sitemizde yer alan menülere takılmalısınız. En lezzetli ve kolay yemek tariflerini sitemizden öğrenebilir, iftar ve sahur vakitlerini sitemizden takip edebilirsiniz. Sitemizde tüm vakitlerin namaz saatlerini anlık olarak öğrenebilirsiniz.

İftar saatlerini aklı telefon ve bilgisayarları kullanarak sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. İftar hakkında merak edilen sorular, dini sohbetler, yemek tarifleri, ramazan imsakiyesi, namaz vakitlerini öğrenme gibi birçok işlemi sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz. Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için insanları bilgilendirmek amacıyla kurulan sitemiz kısa sürede ülkede en çok ziyaret edilen sitesi oldu. Kısa sürede insanların beğenisini ve taktirini kazanan sitemiz günlük olarak her gün özel içerikler eklenmektedir.

Hayırlı Ramazanlar!