Author Topic: Okey 101 Oynayarak Dinlenmek Sizinde Hakkınız  (Read 1309 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2667
    • View Profile
Okey 101 Oynayarak Dinlenmek Sizinde Hakkınız
« on: June 05, 2016, 07:12:26 PM »
İnsanların tamamı yoğun bir çalışma temposuyla günlerini geçirirler ve bu çalışma saatlerinden kalan zamanlarda ise zihinsel olarak rahatlamak ve monoton bir hayata devam etmemek adına farklı faaliyetlerde bulunmak isterler.
Kimi zaman yalnız kalmayı tercih edip sessizlikle huzur bulurlarken, kimi zaman da arkadaş çevreleriyle beraber etkinlikler yapılmaktadır. Sosyal hayatta arkadaşlarla beraber yapılan faaliyetler insanlara büyük keyif vermektedir. Çünkü bu ortamda şakalaşmalar, ufak atışmaların yanı sıra büyük dostluklarda kazanılmaktadır.
Biraz rahatlamak ve farklı bir şeyler yapmak adına arayış içerisine giren insanlar tercihlerinin çoğunda tek başlarına ya da arkadaş gruplarıyla oyun oynamayı tercih ederler. Tercih ettikleri oyunlardan birinci sıradaki şüphesiz okey 101 oynamaktır. Bu oyun bilindiği üzere takım oyunudur.
 
4 kişinin bir araya gelmesiyle oynanan okey, iki grup oluşturularak sürdürülür. İki grubun üyeleri birbiriyle karşılıklı olarak otururlar. Oyun oynamak için gerekli olan şey ise bir okey setidir. Bu sette oyunu oynamanızda şart olan taşlar, taşları dizmenize yarayan ıstaka ve zar bulunmaktadır. Belirli kurallara göre taşlar dizilir ve her kişiye eşit miktarda dağıtılır.
 
Çanak Okey oynanırken ilk sıra, taşları dağıtan kişinin sağında bulunan kişidedir. O kişi oyunu devam ettirir. Kazananın belli olması için belirli bir sayı konulur ve o sayıdan geriye doğru düşülür. Kaybeden kişinin sayısı azalırken kazanan kişinin sayısı sabit kalır. Oyun sonunda 0 a ulaşan ilk grup oyunu kaybetmiş olacaktır.
Bu oyunla beraber birçok dost kavramı oluşmuştur. Her ne kadar oyunun hırsızla arada ufak çatışmalar ve laf sataşmaları olsada, okey oynandıktan sonra herşey unutulur ve birlik beraberliğe devam edilir.
 
Bu oyunu oynamanız için bir masa ve dört sandalye yeterli olacaktır. Evinizde kolaylıkla oynayabilirken, bu oyunu oynayabileceğiniz birçok oyun salonları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra günümüz teknoloji çağı olarak anılmaktadır. Bundan dolayı okey oynayabilmeniz için internet üzerinden kurulmuş birçok oyun sitesi bulunmaktadır.
Bu sitelerde isterseniz tanımadığınız kişilerle online olarak oynayabilir, isterseniz de arkadaş çevrenizle birleşerek internet sitesi üzerinden oyununuzu oynayabilirsiniz. Ayrıca internet siteleri üzerinden oynayacağınız oyunlarda sohbet özelliği bulunmaktadır. Bu sayede bir çok yeni insan tanımış olacaksınız.