Author Topic: GenelPara – Döviz Kurları Hesaplama Sitesi  (Read 643 times)

ibrahimgurkan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
GenelPara – Döviz Kurları Hesaplama Sitesi
« on: February 25, 2021, 05:33:54 PM »

GenelPara hangi para biriminin ne kadar veya kaç tl ettiğini hesaplayabileceğiniz kullanışlı ve finans sitesidir.
Para birimi, genellikle belirli bir yargı alanındaki kamu yetkilileri tarafından verilen bir para türüdür. Üç işlevi yerine getirir - bir hesap birimi, bir değer deposu ve bir değişim aracıdır. Bunu yapabilmektedir çünkü firmalar ve hane halkı bunu borçların ödenmesinde kabul etmektedir.
er yerde! Üzerinde para hareketleri ise fiyat artışları, döviz hesaplama değerini kaybediyor bir işareti olarak alınır yabancı borsalarda  işletmeler ve politikacıları ihraç, turistler tarafından incelenmektedir. Madeni para ve banknot tasarımındaki değişiklikler, Bitcoin gibi özel para birimleri gibi manşet haberleridir .
Para birimi, belirli bir alan içinde veya belirli bir grup insan arasında ödeme olarak kabul edilen dolar, euro veya pound gibi parasal bir değerdir. Külçe madeni paraların azalmasıyla, para biriminin kendi içinde gerçek bir değeri yoktur ve genel kabul edilebilirliğinden ziyade değer elde eder. Genellikle, para birimi, ister yüksek teknolojili Bitcoin ister yerel olarak verilen para olsun, özel para birimleri gelişmesine rağmen, merkez bankası gibi bir kamu kuruluşu tarafından sağlanır .
Yatırımcılar, dünyanın en büyük ve en likit piyasası olan Forex veya FX piyasasında canlı döviz kurları ticareti yaparlar. Alım  satımlar, belirli miktarda bir para biriminin belirli bir miktar başka bir para biriminin satılmasıyla satın alındığı döviz çiftlerinde yapılır . Çiftteki ilk para birimi temel para birimi, ikincisi ise karşıt dövizdir. Karşılık para birimi, bir birim temel para birimi satın almanızın size mal olacağı tutardır.
Çoğu para birimi, söz konusu para birimine olan talepteki değişikliklere göre dalgalanan döviz kurları üzerinden döviz piyasalarında birbirleriyle ticaret yapar.