Author Topic: Ayak Sağlığı Hakkında Bilmediklerimiz  (Read 851 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2654
    • View Profile
Ayak Sağlığı Hakkında Bilmediklerimiz
« on: April 29, 2019, 10:27:51 PM »
Ayak Sağlığı Hakkında Bilmediklerimiz

Ayak sağlığı söz konusu olduğunda ilk akla gelen sağlıklı terlik ve ayakkabılardır.  Özellikle işi gereği ayakta fazla kalan kişiler daha verimli çalışabilmek ve bu süre içinde sağlıklı bir beden ve iskelet sistemi için doğru terlik seçmek son derece önemlidir. Bu konuda akla gelen tek isim sabo terliklerdir. Terlik sabo uzun yıllar Türkiye’de, özellikle sağlık sektörü çalışanları tarafından kullanılan tek marka olma özelliğini hala taşımaktadır. Sabo terlik birçok özelliği bakımından diğer terliklerden farklıdır. Tercih edilme sebebi de ayak sağlığı konusunda güvenilir bir marka olması, kaliteli ve estetik olması uzun süre ayakta kalınması durumunda ayakların yapısında ve tabanda rahatsız edici etkisinin olmayışıdır.

 

Geçmişten Günümüze Sabo Terlik

Sabo terlik başlangıçta, sürekli ayakta iş yapan fabrika işçilerinin kullandığı terliklerdi. Sağlıklı oluşu ve uzun vadede dayanıklılığı nedeniyle diğer iş kollarında da kullanılmaya başlanmıştır. Bugün, en fazla kullanılan sektör ise sağlık sektörüdür. Sabo terlik modelleri bugün tek tip modelden çıkmış,  farklı renk ve desende üretilmektedir. Gerek kalite gerekse estetik açısından birçok sektör çalışanlarında kullanılmaktadır.  Sağlık sektörü olan medikal sektör, kullanım alanını geliştirmiş bugün bayan sabo terlik modelleri estetik görüntüsüyle de cazip durumdadır. Sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler tarafından giyilen tek terlik sabo terliklerdir. Sabo terlik özelliklerinden biri de aynı modelde olup gerek bayan gerekse erkek sabo terlik modellerinin unisex oluşudur. En fazla kullanılan alan sağlık çalışanları gibi olsa da aynı zamanda sağlıklı ve anti bakteriyel özelliğinden dolayı aşçı terliği olarak da kullanılmalarıdır.

 

Sağlık, Hijyen ve Şıklık Bir Arada

Sabo terlikler başlıca sağlık ve hijyen konusunda ve temizliğin ön planda olmasını gerektiren meslek kollarında tercih edilmektedir. Hemşire terliği bu gruba girmektedir. Sağlık, hijyen ve şıklığın yanı sıra, en belirgin özellikleri uzun süre ayakta kalan çalışanların ayaklarında yorgunluk, ağrı ve terleme hissetmeden saatlerce çalışabilme özelliğini sağlamasıdır. Özellikle sabomar tabanları ayaklarla uyumlu, delikli yapısı terlemeyi önler mantar oluşumuna izin vermez özelliktedir.  Ayaklarda var olan belli ölçüde basma, yürüme ve taban çökmesi sorunlarını da belli süre sonra düzene sokma özelliğine sahip olmalarıdır.

Sabo terlik renkleri özellikle sağlık sektöründe doktor terliği olarak bilinen beyaz renktedir. Ancak son zamanlarda lacivert ve mavi renkleri de sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Birçok renk ve desende üretilen sabo terlikler hakkında internetten bilgi alabileceğiniz gibi, sabomar.com adlı sitemizi ziyaret ederek de ayrıntılı bilgi toplayabilirsiniz. Şık görsellere sahip sabo terlik modelleri renk ve model çeşitlerini sitemizden daha detaylı inceleyebilirsiniz.